Дали ако Бугарите влезат во македонскиот Устав, Софија ќе ја крене блокадата за ЕУ?
Foto

Дали ако Бугарите влезат во македонскиот Устав, Софија ќе ја крене блокадата за ЕУ?

Како заробеници на ковид, станавме актери на бруталноста на животот. 

Филмот „Сестри“ на Дума по Чешка, на „Манаки фест“. Овие креативни вредности се европска агенда од нашата држава. 

Дали отворен Балкан е проект против Унијата? 

Бугари не се попишуваат, а сакаат во македонскиот Устав. Нови дојденци од Авганистан. Ќе се отворат ли новите стази за бегалците? 

Доктори градоначалници. Што е со архитектите и урбанистите? Трилинг со своја диоптрија за неделните теми. 

Во Трилинг вечерва гостуваат министерот за надворешни работи, Бујар Османи, генерал Методиј Хаџи Јанев, професор на Воената академија, Иван Мирковски - архитект и Дина Дума, режисер на филмот „Сестри“.

0 Коментари

Остави коментари