Да не се брза во решавање на проблемот со Бугарија, за Македонија ЕУ е се уште многу далеку
Foto

Да не се брза во решавање на проблемот со Бугарија, за Македонија ЕУ е се уште многу далеку

Судска екологија за посигурна правна држава. Големи ветувања или нова фарса? Хируршки рез за корумпираните и компромитирани судии и обвинители или конзервативна и долга терапија? Со аномалиите во македонското правосудство, за спрегата помеѓу судската и политичко-бизнис структурите стартува новата сезона на Трилинг. Долги преговори со ЕУ. Дали бугарската блокада ги поткопува македонските интегративни надежи?

Интервју со Дејан Ѓоршовски, поранешен специјален владин претставник во Брисел.

0 Коментари

Остави коментари