Д-р Ставридис: 60 000 граѓани вакцинирани против сезонски грип

Зголемен интересот за вакцинација против сезонскиот грип – велат епидемиолозите.

Досега се вакцинирале 60 000 граѓани од сите возрасни групи - ова според статистиките е  за прв пат толку масовна бројка. 

Смируваат - од новиот сој  кракен засега нема потврдено нови случаи во земјава, но сепак  периодов може да се очекуваат нови бројки бидејќи е позаразен е од првичната верзија на коронавирусот.