Д-р Пиловска за ТВ 24: Од утре во групи ќе се тестираат шеесетина лица кои имале контакт со заразени од туберкулоза

Шеесетина лица од семејствата и блиски кои имале контакт со заразените лица со туберкулоза од утре ќе доаѓаат на тестирање во институт за ТБЦ - вели д-р Каролина Пиловска за тв 24.

Во Детската болница болница козле се хоспитализирани три деца, а на клиниката за детски болести двеипол годишишно дете се бори за живот.