Чуварот

Кога навидум примерен полицаец киднапира и заробува убава танчерка, започнува смртоносна битка на волји помеѓу затворскиот чувар и затвореникот. Офицерот Кребс е почитувана личност во неговиот град, но има и скриена, развратна страна што треба да ја ослободи. Кога една вечер ќе наиде на тешко претепаната егзотична танчерка Џина, тој ја намамува во својот автомобил, и ветува помош, а потоа ја носи во мала ќелија во неговиот подрум. Кребс продолжува да ја измачува психички, ставајќи ја низ немилосрдните умствени игри. Џина се обидува да остане ментално стабилна и смислува план за бегство.