Чомовски за ТВ 24: Влегувањето на Гаши во владата има последица, стеснување на апсолутната ноќ на ДУИ
Foto

Чомовски за ТВ 24: Влегувањето на Гаши во владата има последица, стеснување на апсолутната ноќ на ДУИ

Новинарот Александар Чомовски во емисијата 24 анализа истакна дека постои во Македонија една потреба за мобилност на владината екипа и на парламентарното мнозинство кое треба да решава неколку клучни проблеми.

- Од аспект на позицијата во која СДСМ сега разговара, прашањето е посложено, а тоа е дека Заев се обидува својата способност за анимација на коалициските партнери на крајот од мандатарската каериера повторно да ја анимира. Во овој момент, влегувањето на Гаши во владата има далекусежна последица, а тоа е стеснување на апсолутната ноќ на ДУИ ако репрезент на албанскиот фактор во Македонија. - рече Чомовски.

0 Коментари

Остави коментари