Чолакова Дервишова за тв 24: Примарното здравство го понесе најголемиот товар
Foto

Чолакова Дервишова за тв 24: Примарното здравство го понесе најголемиот товар

Доктор Лилија Чолакова Дервишова претседател на здружението на приватните лекари во емисијата 24 анализа рече дека не сака да се шири паника меѓу луѓето и дека луѓето различно реагираат кога им се кажува дека се позитивни. затоа треба внимателно да им се соопштуваат дијагнозите на пациентите. Во однос на новиот сој.

„Примарното здравство го понесе најголемиот товар, не дозволивме да има блокирани болници и ги анкетираме сите пациенти на домашно лекување.“ - вели доктор Чолакова Дервишова.

Во однос на ковид упатот, пациентите се упатуваат на лекување со соодветна терапија и проверка на крвната слика. Кај сите се води сметка и им се прави анкета.

0 Коментари

Остави коментари