Четврто издание на меѓународниот фестивал на дебитантски филм „Киненова“
Foto

Четврто издание на меѓународниот фестивал на дебитантски филм „Киненова“

Со проекција на филмот „Таткото“ на режисерското дуо Кристина Грозева и Петар Валчанов, вечерва започнува четвртото издание на меѓународниот фестивал на дебитантски филм „Киненова“.

Вкупно 7 филмски остварувања ќе се борат за наградите, оценувани од страна на стручно жири, предводено од контроверзниот руски режисер Витали Мански. На отварањето, традиционално ќе биде доделена и признанието за особен придонес за филмската уметност чиј лауреат годинава е актерката Тања Бошковиќ.

0 Коментари

Остави коментари