Честитка од Џафери по повод Денот на македонската револуционерна борба
Foto

Честитка од Џафери по повод Денот на македонската револуционерна борба

Претседателот на Собранието Талат Џафери денеска упати честитка од негово и од име на пратениците по повод државниот празник 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба.

– Со овој празник се одбележува зародишот на револуционерната организација која довела до Илинден од 1903-та и е убава прилика да не потсети на сите храбри и тешки одлуки кои се дел од градењето на државата и пожртвуваноста на големите луѓе со визија и големо срце. И современата историја не става во искушенија кои застануваат пред нас на патот на исполнување на нашите стратешки цели и стремежот на граѓаните на Република Северна Македонија за современа, стабилна, успешна држава која обезбедува добар, квалитетен живот и благосостојба за своите граѓани кои се активни учесници во позитивните промени, се вели во честитката.

Оваа година, кога постои глобалната закана од Ковид-19 по здравјето, здравствениот систем и светската економија, Џафери апелира да се почитуваат здравствените препораки.

– Апелирам да бидете внимателни, да ги следите здравствените протоколи и препораки и да се грижите за себе, за вашите блиски и познаници, за да им помогнеме и да им ја олесниме работата на нашите здравствени работници кои што се вложуваат максимално и се во првите редови во борбата против Ковид-19, со што го загрозуваат своето здравје и здравјето на своите блиски, а се грижат за здравјето на сите нас. Изразувам благодарност и почит за нивната храброст и издржливост. Драги граѓани, нека е честит 23 Октомври, посочува Џафери во честитката.

0 Коментари

Остави коментари