Чадиковски: Нападите и заканите врз новинарите треба итно да се процесуираат
Foto

Чадиковски: Нападите и заканите врз новинарите треба итно да се процесуираат

Драматичен пораст на напади и закани кон новинарите оваа година. Четиринаесет, за разлика од лани кога имало само шетири. Од здружението на новинари порачаа дека ваквиот тренд е недозволив за земја која сака да влезе во ЕУ и побараа од министерството за правда и јавното обвинителство итни законски измени за поголема заштита на новинарите.

0 Коментари

Остави коментари