ЦГЦ: Од март 2020 година до сега државните институции набавиле 142 патнички возила

Од март 2020 година до сега државните институции набавиле 142 патнички возила - покажуваат податоците од  последното истражување на  центарот за граѓански комуникации.

Набавени се нови 142 патнички возила за 3 милиони и 609 илјади евра, од страна на  42 државни институции, се вели во истражувањето. Од вкупно 142 возила најскапото е купено за 47 илјади евра.

Најмногу патнички возила набавила владината служба за општи и заеднички работи на владата, која доскорешните „пасати“ ги заменила со 45 нови „шкода суперб амбишн“.