ЦЕСП: Напад на полициски службеник е сериозно кривично дело, ваквите постапки не смеат да бидат толерирани
Foto

ЦЕСП: Напад на полициски службеник е сериозно кривично дело, ваквите постапки не смеат да бидат толерирани

Во врска со настаните кои се случија изминатите денови каде што беа нападнати полициски службеници, се огласи Европскиот полициски синдикат.

„Најостро го осудуваме насилството врз полицијата. Секој што напаѓа полициски службеник треба да се соочи со законот и да сноси сериозни правни последици. Очекуваме брза реакција од сите релевантни институции како одговор на принципот на нула прифатливост за насилство врз сите припадници на МВР.“ – се вели во реакцијата. 

0 Коментари

Остави коментари