Централна манифестација за одбележување на 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески
Foto

Централна манифестација за одбележување на 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески

Централната манифестација за одбележување на 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески, се одржа денеска во организација на општина Аеродром и на фондацијата за македонски јазик „Небрегово“.

покрај домаќините на настанот, градоначалникот на општина Аеродром, Златко Марин, и секретарот на фондацијата за македонски јазик „Небрегово“, Атанас Конески, на чествувањето за кодификаторот на современиот македонски јазик, Блаже Конески, присуствуваа и градоначалниците на прилеп, илија јованоски, и на Маврово и Ростуше, медат куртовски. на манифестацијата учествуваа и директорите и ученици од основните училишта што го носат името на големиот деец, Блаже Конески.

0 Коментари

Остави коментари