Центар, Кисела Вода, Аеродром и Ново Лисиче без вода поради пукната цевка кај Олимписки базен

Денеска без вода ќе останат жителите на Центар, Аеродром, Кисела Вода, Лисиче, Ново Лисиче, Припор, Сопиште, Драчево и Пинтија поради голем дефект на булевар Кочо Рацин спроти Олимписки базен.

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека има дефект на цевка ф500 мм за чие санирање има потреба да се затвори цевка од ф1.400 мм, а со тоа голем дел од Скопје ќе има прекин на водоснабдувањето.

„Имајќи ја предвид природата на дефектот, кој е од големи размери, известуваме дека во соработка со ЈП ‘Комунална хигиена‘ обезбеди цистерни со техничка вода кои ќе циркулираат во овие делови на градот. За локациите на цистерните, граѓаните треба да се обратат до Дежурно-информативниот центар на телефонскиот број 3073-010“, велат од ЈП „Водовод и канализација“.

Од таму не можат да прецизираат до кога делови од Скопје ќе бидат без вода, но ќе се работи за дефектот да биде саниран.