Царовска: Социјалната реформа ќе ја намали сиромаштијата
Foto

Царовска: Социјалната реформа ќе ја намали сиромаштијата

Со нови мерки за социјална помош и надградба на постоечките ќе се влијае врз намалување на сиромаштијата, вели во интервју за телевизија 24 министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска.

Граѓаните од среда треба да поднесуваат документи, за веќе во јуни да ги добијат првите пари, кои се однесуваат за детски и образовен додаток, за социјална пензија, како и нов начин за исплата на парична помош за трето дете.

Погледнете го комплетното интервју на министерката Царовска за ТВ24:

0 Коментари

Остави коментари