Бугарското собрание денеска на седница ќе расправа за односите со Македонија

Народното собрание на Бугарија денеска на седница треба да расправа за односите со Северна Македонија и како што е најавено, последниот физичкиот напад врз бугарски државјанин.

БТА пренесува дека пред пратениците ќе се обрати министерот за надворешни работи Николај Милков.

Предлогот за ставање на оваа точка како трета на дневниот ред на денешната седница е на барање на партијата Преродба и на собрансиката комисија за политики за Бугарите во странство.