Бугарското МНР ќе се жали во ЕУ за бришењето на клубот „Иван Михајлов“ - го смета за тенденциозно и непринципиелно

Централниот  регистар го избриша клубот „Ванчо Михајлов“ од Битола, постапувајќи по новите законски измени и одлуката на Комисија за имиња на организации и здруженија, која даде негативно мислење.

Следен на листата за бришење е охридскиот клуб „Цар Борис Трети“.

Бугарското МНР ќе се жали во ЕУ За бришењето на клубот. Овој чекор го смета за тенденциозно и непринципиелно решение.