Бугарија окупатор или дел од фашистичката коалиција?

Бугарски патоказ за деблокада на македонските евроинтегративни процеси. Се најавува дека македонската страна ќе ги отстрани сите негативни формулации кои се однесуваат кон Бугарија во дел од учебниците. Бавно се отплеткува клопчето околу брзиот и катастрофален пожар во Тетово. Звездана во соѕвездието на актерите со впечатлив придонес во македонскиот театар.