Буџаку за 24 анализа: ЕУ треба да ни ги зголеми фондовите затоа што не излажа
Foto

Буџаку за 24 анализа: ЕУ треба да ни ги зголеми фондовите затоа што не излажа

Агрон Буџаку, поранешниот амбасадор во Франција, во вечерашното гостување во 24 анализа со Душица Мрѓа истакна дека Европската Унија треба да ни даде повеќе сретства како компензација доколку не добиеме датум за преговори.

Нашата држава направила голема жртва за влез во ЕУ и би требало да ни се понуди и компромис во случај да не добиеме датум, а ни било ветено. И поради недобивањето, тоа треба да се компензира преку давање на повеќе фондови.

0 Коментари

Остави коментари