Бубало за Студио 10: Да се почитуваат мерките за топлото време дадени од министерството за здравство

Доктор Милица Бубало за емисијата Студио 10 раководител во итната медицинска помош рече дека ја следат ситуацијата со топлото време за кое има најмногу интервенции. За време на топлото време има зголемени повици и интервенции. Најмногу се колапсите на јавните места.

- Апелираме до граѓаните да ги почитуваат мерките дадени од СЗО и министерството за здравство и на топло време не се излегува надвор, особено  бремените жени, децата, повозрасната популација со хроничен карактер. Имаме група на луѓе кои ги почитуваат препораките, но има и група која не ги почитува и со тоа ни ја зголемуваат работата. Не треба премногу физичка активност и клима утредите да не бидат со драстична разлика од надворешната температура за да не се предизвика шок на организмот. - вели Бубало.