Брисел: Нема алтернатива за уставните измени

Нема алтерантива за уставните измени. ЕУ со порака до Македонија дека заобиколен пат до Унијата е невозможен. Во Брисел продолжува објаснувачкиот скрининг. Пораките што доаѓаат во пресрет на вечерашаната посета на високиот претставник на еу за надворешна и безбедносна политика Жозеп Борел на Скопје се дека пред земјата има уште многу работа.