Божји оклоп 2

Armor of God II: Operation Condor  познат како Operation Condor е акционо-авантуристички филм од Хонг Конг од 1991 година, напишан и режиран од Џеки Чен, кој исто така глуми филмот. Филмот е продолжение на Божјиот оклоп 1 од 1986 година.

Во споредба со неговиот претходник, овој филм е повеќе сличен на серијата филмови на Индијана Џонс, по тоа што го прикажува ликот на Чан Џеки / Кондор („Азиски јастреб“ во американското издание) кој се бори против поранешен нацист за да добие злато од напуштена германска база длабоко во пустината Сахара.

Ловецот на богатство од Хонг Конг, Џеки или Азиски Хок, е повикан од војводата Скапио во неговата палата во Мадрид, Шпанија, каде што му ја раскажува приказната за германскиот командант Ханс фон Кетерлинг и неговиот полк што закопале 240 тони злато во тајна база во пустината Сахара во Африка пред крајот на Втората светска војна. 18-те војници вклучени во операцијата исчезнале под мистериозни околности. На барање од Обединетите нации, Скапио му дава на Џеки мисија да ја лоцира базата и да го врати златото. По откривањето на златото, на Џеки и се ветува еден процент од богатството, или приближно 2,5 тони злато.

Џеки запознава млада Германка по име Елса, Амон и Таса кои исто така го бараат златото. Следниот ден, тој оди кај познат бравар и дознава дека клучот е дизајниран за употреба со посебен код.