Божикен концерт на хорот „Свети Нектариј Битолски“

Машкиот хор „Свети Нектариј Битолски“ вечерва во битолскиот Офицерски дом ќе одржи Божикен концерт на духовна музика. Гости на вечерта ќе бидат детскиот хор „Свети Стилијан“ од Битола и хорот „Свети Ахил Преспански“ од Ресен.

Со Божикниот концерт на хорот „Свети Нектариј Битолски“ завршува серијалот Божикни концерти во Битола што ги приредија Камерниот оркестар и нивните гости Наде Талевска, Агни Авшар, детскиот хор „Ѕвончиња“ и малечката Ана Гроздановски, а Божикен концерт одржа и мешаниот хор на КУД „Стив Наумов“ чии членови настапија во храмот „Свети Димитриј“ во Битола.