Бомгартнер: Патот за членство во ЕУ е преговарачката рамка да се спроведува во клима без страсти

Преговарачката рамка да се спроведува во клима без страсти тоа е патот за членство во ЕУ, порачува фрацунскиот ампасадор во земјава Бомгартнер на прашање како ги коментира тензиите меѓу Скопје и Софија.