Богојески од Крушево: Очекувам сите крушевчани без разлика на нивната политичка припадност да гласаат за Македонски концепт
Foto

Богојески од Крушево: Очекувам сите крушевчани без разлика на нивната политичка припадност да гласаат за Македонски концепт

Никој повеќе и подобро не може да се грижи од мене за Крушево, кој сум родум од тука. Крушево е иселено и осиромашено. Потребна е владина програма која ќе ги задржи младите овде, изјави денеска кандидатот за пратеник од платформата „Македонски концепт“ Петар Богојески од Крушево кој беше и во посета на Македонски брод.

Носителот на ие 5 Стево Насковски, пак, порача дека Крушево треба да биде прогласено за град музеј и лулка на развојот на алтернативниот туризам во земјава.

0 Коментари

Остави коментари