Богданов: Ако ВМРО-ДПМНЕ не победи на изборите, неопходни ќе бидат внатрепартиски промени

Дали успехот на професор Силјановска ќе ја зајaкне и позицијата на Мицкоски или еден пораз ќе значи и заминување од неговата лидерска позиција? На овие и други прашања и дилеми интервју со Костадин Богданов, поранешен член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ. Политичкиот колорит кај Ромите станува нов пазар со владејачката коалиција. Кандидатури за шеф на државата, највисок по глава на жител. Интервју со Елвис Шаќири од „Ромалитико“. Лингвистите со политички оценки, но не замо за македонскиот јазик, разговараме со писателката, Билјана Црвенковска.