Бочварски: Во фокусот на македонско-бугарските односи треба да бидат прашања кои ни се од стратешки интерес
Foto

Бочварски: Во фокусот на македонско-бугарските односи треба да бидат прашања кои ни се од стратешки интерес

Прашања кои ни се од стратешки интерес и кои ќе допринесат за зближувањето на граѓаните на двете земји без да бидеме оптоварени со теми од минатото. Железничката пруга и Коридор 8 ќе бидат реализирани бидејќи бидејќи модернинозаација инфраструктура ќе допринеле за зголемувањето на економска размена и подобрување на деловната клима, вели министерот за транспорт и врски Благој Бочварски во интервју за утрешното издание на емисијата Трилинг.

0 Коментари

Остави коментари