Близнаците змејови

Во 1965 година, брачен пар од Хонг Конг (Силвија Чанг и Џејмс Вонг) добиваат идентични момчиња близнаци. Водачот на опасна банда по име Лудиот Кунг (Кирк Вонг) е транспортиран како заробеник во истата болница. Лудиот Кунг бега и се обидува да земе еден од близнаците како заложник, а во хаосот близнаците се разделени. Еден од близнаците Ма Јау, е одведен во Америка од неговите родители и расте во концертен пијанист и диригент. Другиот близнак, Ма Ван, е израснат од жената алкохоличар Цуи (Мабел Чеунг) и станува уличен тркач и боречки уметник по име Бок Мин. Ниту еден од нив со години не е свесен дека има идентичен брат близнак.