Битолчанецот кој испил корозивно средство е во стабилна состојба

Лицето кое беше затруено во битола е во добра состојба и ја прима потребната терапија. Направени се сите испитувања и сега се чекаат резултатите, велат здравствените власти. Има оштетувања на дигестивниот тракт, но се уште е рано да се утврди колкава е повредата.