Битиќи за ТВ 24: Струја ќе има и ќе обезбедиме доволно за да ја пребродиме зимата

„Струја ќе има и ќе обезбедиме доволно за да ја пребродиме зимата. За жал информациите од берзите, на располагање нема голема количина на електрична енергија која може да се купи. Тоа може да е проблематично за цела Европа. Сега за сега сметам дека тоа што ќе го проивзедеме е доволно. Рестрикции засега не се предвидени.“ - вели за ТВ 24, Фатмир Битиќи вицепремиер за економски прашања.