Бисломовски за „Студио 10“: Грејната сезона може да се продолжи до 30 април

„Грејната сезона заврши пред два дена, а температурите се намалија. Скопјани согласно правилата за снабдување, грејната сезона може да се продолжи до 30 април. Веќе од утре ќе продолжи грејната сезона имајќи ги предвид темерпатурите кои се најавувааат за следните денови. Додека имаме најава за просечна темпераура под 12 степени, апсолутно ЕСМ производство ќе си работи и ќе поризведува топлинска енергија. Граѓаните да бидат без грижа до 30 април секогаш ќе имаме топлниска енергија.“ - вели за „Студио 10“ Марко Бислимовски.