Бишевац за тв 24: Задоцнета правда, не е правда
Foto

Бишевац за тв 24: Задоцнета правда, не е правда

Новинарот Сафет Бишевац во денешното гостување во 24 анализа, во врска со денешното сведочење на новинарите кои биле дел од прислушувањето, истана дека тој случај се темелела битката за демократија.

„Овој процес е во фаза на сведоење, но клучните луѓе кои го организирале тоа, освен Мијалков се недостапни за правдата. груевски е во Унгарија, останатите двајца избегаа од државата. Не е постигната целта.“  рече Бишевац.

Добро е што јавноста што сега се занимава со ВМРО-ДПМНЕ, смета Бишевац. Тој смета дека во ВМРО-ДПМНЕ има луѓе кои се различни од Мијалков и Груевски, во времето кога тој бил на нивната листа. Мијалков е клучната алка во овој процес која стоела зад организацијата со прислушувањето.

„Ако некогашниот пнепријател ви е сега сојузник, кого тоа треба да  оправда? Имам став кон неговото владеење и и тоа што го прави денеска.“  рече Бишевац.

Според него, Мијалков сега е со власта со цел да се доуништи опозицијата во договор со владејачката гарнитура.

0 Коментари

Остави коментари