Билал Касами ги стокми директорите, Агенцијата за вработување дефинитивно кај Беса

Абдуш Демири е предлогот на Беса за директор во Анегцијата за вработување, Аднан Азири доколку добие дозвола од владата, ќе седне во Железници и транспорт, Сенат Ахмети во инспекторат за локална самоуправа. Останатите предлози за директорски позиции, според информации од Беса, дополнително треба да решат ограноците на партиите.

Овие предлози вечерва поминале на состанпк во Беса и ќе бидат предложени на Заев согласно расопределбата на директорскиот колач помеѓу Заев, Ахмети и Касами.

Според информациите на 24 дел од директорите се очекуваат да бидат именувани на владина седница.