Беснеат пожари во Австралија, на Сиднеј му се заканува опасност
Foto

Беснеат пожари во Австралија, на Сиднеј му се заканува опасност

Големите пожари во Австралија не се смируваат, а пожарникарите објавија дека голем пожар што е многу тешко да се локализира, е регистриран на 60 км северно од Сиднеј.

Пожарот зафатил 300.000 хектари земјиште што е оддалечено само еден час од најнаселениот град во Австралија.

Властите издадоа препорака до граѓаните да ја напуштат загрозената област.

0 Коментари

Остави коментари