Бесмртниот

Возбудливо продолжение на Гомора, популарната италијанска криминална серија. Откако е застрелан од неговиот единствен пријател Џени, Чиро завршува во темните води на Неаполскиот залив. Како што тоне, сеќавањата излегуваат на површина. Годината е 1980 година кога се случува разорен. Под урнатините избива плачот на новороденчето Чиро ди Марчи. Од тој ден тој ќе биде познат како Бесмртниот. Многу години подоцна, и Чиро го преживува судбоносниот куршум. Никој и ништо не може да убие Бесмртник. Од своето минато како сирак, до денешниот егзил, од првите ситни кражби, до општиот мафијашки конфликт, Чиро се соочува со сè што ќе му се најде на патот, во свет каде бесмртноста е само уште едно проклетство.