Бектеши на Втората ревизија на трговската политика во седиштето на СТО
Foto

Бектеши на Втората ревизија на трговската политика во седиштето на СТО

Министерот за економија Крешник Бектеши од денеска до 17 јули ја предводи делегацијата од Република Северна Македонија на Втората ревизија на трговската политика во седиштето на Светската трговска организација во Женева, во која нашата земја е членка од 2003 година.

За време на посетата предвидени се билатерални средби на министерот Бектеши со Роберто Азеведо, генерален директор на СТО, Изабел Дурант, заменик генерален секретар на Конференцијата на Обединетите нации за трговија и развој (УНКТАД) и со амбасадорот Дагфин Сорли, постојан претставник на Норвешка во СТО и ЕФТА.

0 Коментари

Остави коментари