Бектеши на ФБ: Со новиот закон 100% поголема дневница за вработените што ќе работат во недела
Foto

Бектеши на ФБ: Со новиот закон 100% поголема дневница за вработените што ќе работат во недела

Министерот за економија, Крешник Бектеши во објава на својот Фејсбук профил напиша дека со новиот Закон за трговија се предвидува 100 % поголема дневница за вработените кои се ангажирани во недела.

„Сто проценти проценти поголема дневница за вработените кои се ангажирани во недела, со новиот закон за трговија“ - стои во објавата на Бектеши.

Законот за трговија е поставен на ЕНЕР, со цел да има јавна расправа, а измените во законот се во согласност со најавите за недела неработен ден.

0 Коментари

Остави коментари