Бектеши и Ковачевски: Се воведуваат мерки за заштеда на струја до 15 отсто

Пред нас е една од најтешките зими на енергетски план, па затоа Владата донесе мерки за заштеда на струја до 15 отсто.

За домаќинствата и компаниите се предвидени препораки за штедење струја, а за државните институции ќе има конкретни задолженија.

Мерките ќе стапат на сила од 1 септември годинава, а ќе важат до 31 март 2023 година.