Беџети за ТВ 24: Легитимно е да се има ваков предлог, зошто е надмината потребата кога се создала техничката влада
Foto

Беџети за ТВ 24: Легитимно е да се има ваков предлог, зошто е надмината потребата кога се создала техничката влада

Градоначалникот на Сарај од редовите на ДУИ Блерим Беџети во емисијата 24 анализа рече дека сме сведоци како стигнавме да имаме техничка влада во време на криза и тоа го смета за позитивно.

- Сметам дека сите политички чинители сметаат дека веќе нема потреба од техничка влада, институциите функционираат, зајакната е довербата кон нив. добар тест беа локалните избори и волјата на граѓаните дојде до израз. Тоа епозитивно не само за политичките партии, туку и за дравата, како внтаре, така и пред надворешниот фактор. Го гледам како позитивно од сите чинители. Легитимно е да се има ваков предлог, зошто е надмината потребата кога се создала техничката влада со законско решение. Тоа го сметам како знам на доверба во институциите. - рече Беџети.

0 Коментари

Остави коментари