Баталјон
Foto

Баталјон

Русија, 1917, Првата светска војна. Таа е првата жена војник во баталјонот на смртта, формиран како дел од лошо замислената пропагандна подготовка на руската привремена влада кон крајот на мај 1917 година.

Foto Foto Foto Foto Foto Foto

0 Коментари

Остави коментари