Барбароса

Карл Вестовер е неискусно момче од фарма, бега откако ненамерно убил сосед, чие семејство го гони заради одмазда. Тој се среќава со Барбароса, вооружен напаѓач со митски размери, кој и самиот е во опасност од Дон Браулио, богат мексикански ранчер. Дон Браулио ја бара главата на Барбароса поради ќерка му која се омажила против негова волја. Барбароса неволно го зема за партнер несмасниот Карл, бидејќи и двајцата сакаат да ги преживеат силите што се наредени против нив.