Бабовски: Опозицијата шири паника за отрови во зеленчукот и овошјето

По неколкукратните обвинувања на опозициската ВМРО-ДПМНЕ дека овошје и зеленчук со тешки метали завршувале на македонскиот пазар првиот човек на Агенцијата за храна и ветеринарство Николче Бабовски  дементира. Вели тоа се тешки обвинувања и кривични дела.