Бабовски: Храната која се увезува во земјава е безбедна

Граѓаните да останат смирени, храната која се увезува во земјава е безбедна, тврди првиот човек на Агенцијата за храна и ветеринарство, Николче Бабовски. Според Бабовски, сите производи кои се на рафтовите во продавниците ширум земјава ги поминале сите задолжителни контроли за да се осигура нивната безбедност.

Реакцијата на првиот човек на ахв следува откако ВМРО-ДПМНЕ обвини дека млеко и протеински јогурт со зголемено ниво на амфлатоксин завршило во Македонија.