Азески: Владата да ги тргне рацете од бизнисот

Владата да ги тргне рацете од бизнисот, правилата за игра треба да ги сиздаваат стопанствениците а не министерите-порача првиот човек на Стопанската комора Бранко Азески. Вели треба да се укинат сите управни одбори во државните претпријатија и тие пари да се пренаменат за развој на приватниот сектор.

Државата според азески треба да се насочи кон поддршка на производи со додадена вредност бидејќи мала економија како економската не може да опстои без значителен извоз..