Азески: Енергетска криза затвори десетици фирми, уште толку се во најава - непоходна е државна помош

Дестици компании ставија клуч на врата, уште толку се во најава, енергетската криза удри на бизнисот. Се бара помош од државата, а на државата и фалат милијарда евра. Има ли бизнисот идеја како да се спротивстави на економско енергетска криза. Гостин во дневникот, Бранко Азески, прв човек на Стопанската комора на Македонија. Освен за енергетска криза, Азески говори и за најавената даночна реформа, за задолжувањата на државата и за економските предизвици пред кои е исправена Македонија.