Арсовска: Не ја разбирам вообразеноста на Таравари, соработката ни е завршена уште вчера

Скопје е град на соживот, солидарност, во кој нашите сограѓани треба мирно и безбедно да живеат и да се почитуваат, изјави денеска градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска.

Арсовска, во однос на изјавата на градоначалникот на Гостивар и генерален секретар на Алијанса за Албанците (АА), Арбен Таравари за инцидентот кај споменикот на Скендербег, рече дека не ја разбира вообразеноста, со оглед дека нивната соработка е веќе завршена. 

- Не ја разбирам вообразеноста и коментарите на господин Таравари, со оглед на тоа што соработката ни е завршена уште вчера. Кадровски решенија може тој лично да си поставува во Гостивар, а не во Скопје. Со личност која напаѓа, која нема етички компас, оправдува во било која форма насилство и напад со огнено оружје како во вчерашниот инцидент и подгрева меѓуетнички тензии, нема основ да се соработува, изјави Арсовска.