Аргумент плус - Дали иселувањето на младите со високо образование подготвува готова работна сила за земјите од ЕУ?

Резултатите од пописот покажуваат дека Македонија сега има 1,83 милиони жители, 185 илјади помалку од претходниот попис во 2002 година. Бројот на млади до 29 години се намалил од 907 илјади на 638 илјади луѓе, односно за 270 илјади луѓе. Дилемата е дали иселувањето на младите со високо образование подготувува готова работна сила за земјите од ЕУ.