Антикорупциска пред тежок испит – да ги сузбие појавите на непотизам

Постои ли роднинско-партиски октопод во Владата на Зоран Заев? Синот во ЕЛЕМ, братот во РЕК Битола, сестрата во МЕПСО, шурата во Влада, партиските војници во Водостопанство. Заменици директори за задоволување на партиските апетити, управни и надзорни одбори на големи компании ги водат деца и братучеди? Може ли кренатото знаме на НАТО да ги засени скандалите со кои се соочи владината коалиција во земјата? Антикорупциска стартуваше со дамка во изборот на еден од членовите. Сега е пред тежок испит – да ги сузбие појавите на непотизам.
Во 24 Отворено со Нури Бајрами, од Антикорупциската комисија, Мери Јордановска новинар, професорот Драган Гоцевски, Марко Панковски, од Институтот за демократија.