Анти-штедење: Арачиново потрошило 474 проценти повеќе струја

Државата вчера потрошила еден милион евра за увоз на струја, иако првиот блок на РЕК Битола бил поправен, но не бил ставен во функција. 

Политика на анти-штедење - општина Арачиново потрошила 474 проценти повеќе струја од октомври лани, иако владата постојано соопштува дека нивните главни мерки се однесуваат токму на штедењето.