Ангелско срце

Приватен детектив е ангажиран од човек кој се нарекува себеси Луис Сајфр за да го пронајде пејачот по име Џони Фаворит. Но, истрагата добива неочекуван и мрачен пресврт.

Срцето на ангелот е американски нео-ноар психолошки хорор филм од 1987 година, адаптација на романот „Ангел паѓа“ на Вилијам Хјортсберг од 1978 година. Филмот е напишан и режиран од Алан Паркер, а главните улоги ги толкуваат Мики Рурк, Роберт де Ниро, Лиза Бонет и Шарлот Рамплинг.

Филмот наиде на остри критики поради експлицитните сексуални сцени и нецензурираната верзија излезе само на двд.